Overnatting på Hornøya: fyrvokterboligen

Det er mulig å overnatte i fyrvokterboligen på Hornøya for dem som virkelig ønsker å fordype seg i den arktiske øyopplevelsen. Vardø fyr ble bygd i 1959, og det er Norges østligste fyr. Det beskytter båter som navigerer inn til og rundt Vardø. Selvsagt slås fyret av fra april til august hvert år, ettersom midnattssolen tar over og bader Varanger i sollys hele døgnet.

Fyrvokterboligen er enkel, men komfortabel overnatting. Det er 11 senger fordelt på 7 rom (rom med 1 seng, 2 senger og 3 senger). Hvert rom har et vindu med fantastisk utsikt over øya. Sengetøy kan leies.

Overnatting på Hornøya er i fyrvokterboligen, den store, hvite bygningen med grått tak. Fantastisk utsikt over Barentshavet strekker seg utover horisonten.

Innkvarteringen er basert på selvbetjening, med et fullt fungerende felleskjøkken og spiseområde. Den tilstøtende stuen er et flott sted å slappe av. Det er ett bad på deling mellom alle rommene.

Husregler

Boligen har rennende vann, men det er ikke egnet til å drikke. Drikkevann må medbringes til øya. Gjestene bes vise måtehold i bruk av rennende vann. 

Det er en garderobe i bunnen av trappen som fører opp til fellesområdet. Ikke ta sko med opp.  

Om sommeren bor det noen få forskere i fyret. De overvåker de hekkende sjøfuglene. Besøkende bes respektere disse forskerne, som utfører viktig arbeid.

Pris: 400 kroner per person per natt

Sengetøy kan leies mot et pristillegg. Ett sett (laken, teppe og pute) = 100 kroner

Kontakt oss: 

Vardø havn kontor er åpen daglig kl 08.00 - 17.00 (excl. søndag)

tlf: +47 78988277 / mob: +47 90179585

email: vardhavn@online.no / vardo@norlines.no

Overnatting i Vardø

dø er både Norges østligste by og en av de eldste byene i landet. Byen er selv en øy og porten til Hornøya i form av en 10 minutters båttur fra havnen. Vardø har en rik historie, fra de beryktede hekseprosessene på 1600-tallet til den blomstrende pomorhandelen med Russland som strakk seg over mer enn 100 år, og til tyskernes okkupasjon av byen på 1940-tallet. Vardø byr også på fantastiske naturopplevelser. Stellerand og praktærfugl bruker havna om vinteren og våren, og om sommeren er det mulighet til å se blåstrupe, hekkende tyvjo og mange vadefuglarter. Havørn, jaktfalk og kvitnos kan sees rundt i byen hele året. 

Vardø Hotell

Komfortabelt hotell som serverer førsteklasses mat.  Rommene har fantastisk utsikt over havna. Hotellet har treningssenter og bar, og det ligger rett ved kaia med båtavganger til Hornøya. Mer informasjon: http://www.vardohotel.no

Skagen Bo & Havfiske

Leila og Svein Borgersen driver dette lille, sjarmerende gjestehuset som ligger bare noen få minutter fra Vardø havn. Her kan du bestille fisketur på havet, og vi serverer hjemmelaget mat i helgene. Mer informasjon: http://www.utleie-havfiske.com

Vardø by sett fra Hornøya